NDT 2015 Oslo

Hjertelig velkommen til årets Norske Tysklærerdager!

Under programmet (her som PDF) finner du opplysninger om det faglige programmet, praktiske informasjoner og lenken til påmeldingsskjemaet. (Påmeldingsfristen er utløpt – NDT 2015 er fulltegnet!) Tyskforum, Goethe-Institut og gjestene våre fra Østerrike, referatet “Kultur und Sprache” fra Wien, gleder seg til dere!

NDT-2015-Programm-150915_no

Informasjoner til programmets faglige del:

  • Workshop A: “Textbewegung” – teater og språk med Maik Walter fra Berlin gir deg tilgang til teatermetoder og viser deg, hvordan du kan bruke disse i tyskundervisningen. I sentrum står en helhetlig tilnærming, som Maik Walter har praktisert i mange år som  teaterpedagog und og foreleser i faget Tysk som fremmedspråk. Et veldig praktisk inntrykk får du i denne videoen.
  • Workshop B: Denne workshop tilbys av Lukas Mayrhofer og Norbert Habelt (medarbeidere ved det østerrikske departementet for utdanning og kvinner i Wien) og består av to deler.  I “Kennst du Österreich?” (v/ Norbert Habelt) blir man kjent med en lekende og informativ introduksjon til østerriksk landeskunde. I “Österreich vertextet” (v/ Lukas Mayrhofer) jobbes det med motiverende tilnærminger til Østerrike med utvalgte tekster fra ulike sjangrer, skrevet av østerrikske forfattere.
  • Felles oredrag: Sten Inge Jørgensen (forfatter og journalist ved Morgenbladet) skal vise oss boken sin, Tyskland stiger frem (2014) og formidle oss ett både informativ og underholdende innblikk i dagens Tyskland angående både landets politiske og kulturelle egenskaper, rollen i Europa og betydningne for Norge.

Praktiske opplysninger

  • Deltakeravgift: 850 NOK reguler,  425 NOK for studenter (overføres med merknad “NDT 2015” til konto 9235 26 74089 innen 25. september 2015) – OBS! Studenter, som ikke ennå er medlemmer i Tyskforum men som har lyst å delta på Tysklærerdagene, kan melde seg inn som medlem (årskontingent 250 NOK) og betaler ingen deltakeravgift
  • Overnatting: Vi har reservert et antall rom til veldig gode kondisjoner i Thon Hotel Spectrum for dere. Hotellet ligger 5min unna Goethe-Institut. Venligst bestill rom selvstendig ved behov. Rabattkoden og kontaktdatene for rombestilling får du i bekreftelstes-e-posten etter at du har meldt deg på Tysklærerdagene.
  • Reisen til og fra Oslo bestilles også selv
  • Hvis ikke du får noen finansiell støtte av arbeidsgiveren/andre kilder så kan du søke om et delstipend hos oss: styret@tyskforum.no
  • Hvis du har vansker med å overbevise arbeidsgiveren om hvor viktig dette arrangementet er for din faglige videreutvikling, etterlat kontaktdatene til vedkommende i påmeldingsskjema. Vi skal da gjøre vårt beste for å overbevise vedkommende slik at du får muligheten å komme.

Påmelding

  • Påmeldingsfristen er utløpt – NDT 2015 er fulltegnet!

Ved spørsmål angående Tysklærerdagene eller påmeldingen ta gjerne Kontakt med styret. Vi gleder oss til å se deg igjen/bli kjent med deg i Oktober i Oslo!

Comments are closed.