Tysk-Norsk Litteraturfestival

Tysk-Norsk Litteraturfestival ble en stor suksess! Over 5000 publikummere og forfattere fra Østerrike, Sveits, Tyskland og Norge fylte opp Litteraturhuset i Oslo den siste helgen i april. Tyskforum var også med på festen med tre ulike workshops for tysklærere og tyskelever.

Det var mange som var nysgjerrige på Tyskforums tilbud under Tysk-Norsk Litteraturfestival. Tyskelever, tysklærere, lærerstudenter og et par pensjonister fikk oppleve to engasjerende workshops til tema storytelling med Gudrun Rathke. Gjennom fiktivisering og oppfinnelse av enkle historier, og med impulser fra teaterpedagogikken ble deltakernes fantasi satt i gang og ordene ble lokket frem.

Hvordan kombinere yoga og tyskundervisning? Det fikk elevene fra Haugerud skole og Dønski vgs. oppleve. Ulrik Berntsen gjennomførte en tysktime litt utenom det vanlige med temaet «Yoga und Kafka». Her ble elevene varmet opp med noen enkle yogaøvelser før klassen dykket inn i Kafkas univers. Alt ble filmet og streamet online og kan gjenoppleves her. Et flott opplegg som det oppfordres til å prøve ut i din klasse!

Vi takker lærere og elever for deltakelsen og Tysk-Norsk Litteraturfestival for det gode samarbeidet. En stor takk også til våre to workshop-ledere Gudrun Rathke og Ulrik Berntsen.

Alle foto: Karina Halvorsen Gravdahl

Kommentare sind geschlossen.