#velgtysk-konkurranse 2018

Snart skal elevene i 7. klasse velge fremmedspråk. I den forbindelse drar TYSKFORUM i gang en språkvalgkampanje, rettere sagt en #velgtysk-kampanje. Kampanjen skal gjennomføres som en selfie-video-konkurranse med korte filmsnutter produsert av nåværende og tidligere tyskelever. Målet er også å få med kjente personligheter med en sterk tilknytning til Tyskland. På denne måten ønsker vi å gi tyskfaget et løft og få flere elever til å velge tysk. Kampanjen vil bli distribuert gjennom alle våre kanaler fra begynnelsen av mars. De beste videoene vil bli premiert og publisert.

Nå trenger vi en storstilt innsats fra alle tyskelever der ute. Og ikke minst fra alle dere tysklærere!

I videoene skal elevene fortelle hvorfor de har valgt tysk, hvordan det er å lære tysk og hvorfor de vil oppfordre andre til å lære tysk. De beste videoene vil vinne en premie og i tillegg bli brukt som annonse-videoer på Snapchat, Facebook, Instagram og YouTube. Kanskje akkurat din video vil få flere elever til å velge tysk?

Send videoen til velgtysk@tyskforum.no innen 25. februar. Vinnerne vil bli offentliggjort i begynnelsen av mars.


Undervisningstips
:

La elevene få leke seg med mobilen i en tysktime. Hvordan dette organiseres er helt fritt. Her må det ikke legges for mange føringer for dette er noe elevene kan best selv. Men det vi ønsker er at elevene spiller inn en liten selfie-video – enten alene eller sammen med andre – på ca. 20-30 sekunder der de forteller hvorfor de har valgt tysk, hva som er gøy med tysk og hvorfor de vil oppfordre andre elever til å velge tysk. Husk at videoene primært skal rette seg mot elever i 7. klasse.

Praktiske tips:

  • Stabilitet: unngå vinglete kameraføring
  • Widescreen: dette formatet vil egne seg best
  • God lyd: det er viktig at budskapet kommer klart og tydelig fram
  • Unngå unødvendig zooming
  • Utendørs eller innendørs: tenk på bakgrunnsstøy og lysforhold
  • Kreativitet: bakgrunn, musikk, kostyme, rim, sang

Hand out:
[gview file=“https://www.tyskforum.no/wp-content/uploads/2018/01/kampanje-elever3-1.pdf“]

Kommentare sind geschlossen.