QR-kode-jakt #Språkdagen23

Også i år har vi laget morsomme aktiviteter for å skape litt blest rundt fremmedspråk og feire Den europeiske språkdagen, den 26. september. Aktivitetene er laget i samarbeid med FST-Norge (språkforeningene i fransk, spansk og tysk). Oppleggene kan også gjennomføres før og etter språkdagen.

Tanken er at dere lærere skal henge opp QR-koder rundt omkring på skolen den dagen, slik at de er tilgjengelige for alle, uansett trinn eller valgt fremmedspråk.

Elevene blir oppfordret til å finne QR-kodene og gjennomføre oppdragene. De kan gjøre oppgavene som står der, individuelt, i par eller i grupper.

Bidragene blir synlige for alle, så det er viktig å minne elevene på nettvett og personvern. For at lærerne skal kunne fjerne upassende innlegg, må lærerne ha en Padlet-konto (gratis) og be om redigeringstilgang i god tid før gjennomføringen, ved å sende en e-post til fransklaererforeningen.anef@gmail.com. 

Det finnes i år 10 forskjellige QR-koder, men dere velger selv om dere vil gjøre alle eller velge bort noen. Avgrens skoleområdet, slik at elevene vet hvor de skal lete.

Hvis bruk av QR-koder er en utfordring, for eksempel på mobilfri skoler, er det fullt mulig å gjennomføre opplegget i klasserommet. Lærerne gir lenkene til de forskjellige postene, og oppfordrer elevene til å besvare flest mulig oppgaver i løpet av timen.

Promotering av fremmedspråk er viktig for oss. Vi håper du blir med, og vi håper på fine bidrag på Padletene. Vi gleder oss til å se resultatene! Last ned her!

Det er også mulig å bestille en standardpakke med materiell (plakater, armbånd, penner).
Send i så fall en mail til info@fremmedspraksenteret.no

Les mer om Språkdagen:

https://www.hiof.no/fss/om/den-europeiske-sprakdagen/

Kommentare sind geschlossen.