#NDT19 i Oslo

NDT19 – die Norwegischen Deutschlehrertage 2019 – ble gjennomført 25.-26. oktober 2019 på Kongshavn vgs. i Oslo. Med rundt 60 deltakere var årets NDT fullbooket. Under mottoet «På nye veier» sto bl.a. fagfornyelsen i fokus, og det ble gjennomført inspirerende seminarer med eksperter fra Tyskland, Østerrike og Norge.

NDT er et av årets høydepunkter og ble i år igjen en stor suksess. Tysklærere fra hele Norge valfartet til Oslo og inntok Kongshavn vgs. fredag morgen. Her ble Tysklærerdagene offisielt åpnet av rektor Knut Jørgen Kopperud og representanter fra alle de tre tyskspråklige ambassadene.

Seminarene som i år ble gjennomført hadde titlene «Sag es besser!» og «Klein aber fein: Kurzformate im DaF-Unterricht“ og ble ledet av hhv. Freya Conesa & Vibeke Grunnreis Kessner, og Tina Welke. Årets fagforedrag sto Heike Speitz for til tema «Kommunikasjon, språklæring og flerspråklighet i fagfornyelsen».

Fredag kveld var det mottakelse i den tyske ambassadørens residens. Her ble vi varmt tatt imot med god mat og drikke, og Kristi Kinsarvik sto for det kulturelle innslaget med spennende fortellinger og norske folkeviser.

Vi takker alle for en flott helg, spesielt våre samarbeidspartnere Goethe Institut og Kongshavn vgs., og ser frem til å ta dere imot i Tromsø neste år på #NDT20!

Kommentare sind geschlossen.